Ontwerpen in Antwerpen

Alt-tekst Antwerpen

Airbnb’tje regelen, fineliners inpakken, ik mik nog wat (lees megaveel) kleding in mijn koffer en sjees naar Amsterdam CS. Op naar Antwerpen!!! Met stip de meest relaxte stad in de nabije omgeving.

Af en toe moet ik er even tussenuit, all by myself, met wat tekenspullen en een camera. Gewoon een paar dagen wanderlust om de creatieve vijver te vullen. Mijn plan is om 4 musea te bezoeken, de 10 nieuwste hotspots te checken, een fiets huren en door alle wijken rijden, hardlopen alsof ik er echt woon, uiteraard een beetje designshopping in de Kloosterstraat en vooral veel veel tekenen.

Ik kan je vertellen dat het laatste sowieso niet is gelukt; het was 25 graden en binnen tekenen was dus suf en buiten op straat tekenen was nog suffer. Daarnaast was de to-do list sowieso te hysterisch. Maar wat doet ge dan wel vier dagen in Antwerpen? Nou, dit:

 • In het raam zitten in mijn mini loft in de Joodse Buurt
 • Hip, knus en lief eten, drinken en lezen in de Buchbar
 • Mooie foto’s kijken in FOMU
 • Kunst kieken bij MUHKA
 • Espresso’s atten bij Broer Bretel
 • Rondfietsen met geen idee waar naartoe
 • Designshopping in de Kloosterstraat
 • Wasserettes fotograferen
 • Niet 1 x friet eten, wel 3 x wafels
 • Tegen mezelf zeggen dat het heel oké is om alleen in een restaurant te gaan zitten (drempeltje)
 • Het mooiste kleêd van de wereld scoren bij &Other Stories
 • Tussen blitse mensen zitten bij Tinsel
 • Gin tonic drinken op een lekker stadstrandje
 • Foto’s maken ter sociaal bewijsmateriaal

En laat dit nu precies zijn wat ik nodig heb om mooi werk te kunnen maken. Antwerpen en ik zijn een te gekke combi.